Přidat odpověď
Lefff,
vidíš, a mně právě to "nikdy" přijde jednak nepravděpodobný, jednak nesmyslný.
Umím si dejme tomu představit, že někoho přestane bavit něco, co ho bavilo až dosud, ale přece není nikde psáno, že ho to po čase třeba zas bavit nezačne. Soudnej člověk to asi tuší a v takový situaci řekne spíš "nedávám to TEĎ" než "nebudu to dávat už nikdy."
Nesmyslný právě proto, že to nemůže vědět.
"děsí mě představa, že by se partner změnil (a to nikoli z důvodu úrazu nebo nemoci) během vztahu natolik, že něco (cokoli), co nás spojovalo, by najednou nefungovalo s vyhlídkou, že druhá strana takto rozhodla a já se s tím mám smířit, abych nebyla za morálně pokleslou, nebo dokonce za rozbíječe nejen vztahu, ale i rodiny."
No, ale lidi se měněj. Moc si neumím představit, co je míněno tím " by najednou nefungovalo s vyhlídkou, že druhá strana takto rozhodla a já se s tím mám smířit" - tak pokud se mu přestane líbit něco, co měl původně rád, tak takový věci se občas stávaj a ten člověk si v tom těžko může poručit, jako třeba "dřív jsem rád běhal, ale teď mě to už přestalo bavit" - má se ten člověk do toho tedy nutit a přemáhat, nebo jak to bylo myšleno?
Předchozí