| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Děkuju všem za diskusi. Od včera jsem se sem dostala až teď. Manžel nebyl z práce odejit - dal výpověď sám. Chtěli jsme prodat dům a odejít na venkov, jenže se situace s naším bydlením táhla skoro 2 roky a za 2 roky se hodně změnilo. Hlavně to, že máme na krku dva seniory - moji psychicky nemocnou matku a tchána ve III. stupni závislosti (oba ve věku 80+). A změnila se velmi situace na realitním trhu, to tady ale nechci rozebírat. Manžel se rozhodl, že se v životě již dost napracoval, máme úspory a že už nic dělat nechce. Každý den chodí ke tchánovi (tam se cítí potřebný) na cca hodinu - popovídat, semtam nakoupit apod. Tchán je hodný a bezproblémový, vpodstatě může být zatím sám v bytě. A manžel si chce "užívat". Moje situace byla složitější, taky jsem kvůli mamce odešla z velmi pěkného a dobře placeného zaměstnání (zemřel můj otec - máti zůstala sama). Rok trvalo, než jsem po smrti otce vše vyřídila, vč. zásadních oprav v bytě mamky (havarijní stav koupelny, wc...). Dokud manžel dělal kariéru - doma měl servis, rodinu jsem mentálně táhla já. Manžel je dost dominantní typ člověka - na vedení lidí super, v soukromí tragédie. No a teď by chtěl řídit mně, vadí mu můj částečný současný úvazek ("musíš pořád pracovat?"), vadí mu, že si dovolím s ním o něčem diskutovat. Má pocit, že se ho snažím řídit apod...pár dní je to dobrý a potom vyjede kvůli prkotině (naposledy jsem mu řekla, ať si pořádně přečte smlouvu, co mu dali na brigádě a byl oheň na střeše). Budu ráda, když si vyjede třeba denně na kole, ale zase je kolem toho dusno - představoval si to tak, že s ním budu denně objíždět cyklostezky - považuju to za ztrátu času. Teď se nadchl, že pojedeme na Island - tak čekám, zda se dokope k tomu, vše zařídit. Zatím se nic neděje. Jak má plno času - studuje na internetu, co má asi za choroby a s čím by měl jít k doktorovi. Nechci ho zapudit, jak si tady někteří myslí, nebo odkopnout - ale nevím, jak dlouho se to dá vydržet a co s tím. Jak s ním komunikovat. Je to pro mne vysilující a hnusnýma řečima mne odhání od sebe. Souhlasím s tím, že to může být deprese - u chlapů se asi projevuje jinak než u ženských....pro případ nouze už jsem se i smířila s plánem B - jít mám kam.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.