Přidat odpověď
Ruth,
ano, to na jednu stranu chápu (a kdyby to někdo udělal mně, když jsem měla malé děti, tak bych to považovala za ponižující, mimo jiné i proto, že chlapa by se neptali). A navíc by to vlastně o ničem nevypovídalo (protože by jistě šlo si ve zkušební době zařídit hlídání jinak a pak říct "máte smůlu, já na to mám ze zákona nárok".
Ale z pohledu toho zaměstnavatele, kdyby to mělo být tak, jak píše Manka, tak bych se mu nedivila, že se snaží eliminovat riziko zaměstnance, se kterým bude mít víc práce a větší opruz (protože po zkušebce by to bylo už jen na mně, nakolik si budu ten paragraf brát, on by mi ho ze zákona dát musel, a na mým svědomí - a taky trochu na charakteru práce - nakolik budu ochotná zohlednit i toho zaměstnavatele a v tom paragrafu se prostřídat s manželem nebo si vzít práci domů).
Protože situace, kdy je potřeba něco udělat třeba kvůli termínům nebo někam zajet, a ten dotyčnej náhle vypadne a stává se to pravidelně, taky asi není nic moc, a u toho zaměstnavatele se automaticky předpokládá, že si to nějak zařídit musí.
Předchozí