Přidat odpověď
Právě proto jsme ji povolali z OČR.
Ono se to zdá, že to je sranda, být vedoucí. Prd dělá a bere za to prachy. Mě třeba ředitel odvolal z pozice vedoucí (byla jsem vedoucí personálního oddělení) v okamžiku, kdy jsem přišla na vedení s tím, že ve fabrice je moc lidí a že se s tím musí něco dělat. Tak mě odvolal, že prý šířím poplašné zprávy a že to není pravda. Po mně tedy nastoupil nový šéf a jako první úkol ve své funkci mi dal úkol: vyřešit situaci, že ve fabrice je moc lidí a že se s tím musí něco udělat. Na to jsem se mu vysmála s tím, že to byl přesně důvod mého odvolání, že já to řešit nemůžu a neumím, protože to prostě musí ve spolupráci dělat všechna oddělení fabriky, moje pravomoc přece není ukázat na Lojzu, že je přebytečný a že dostane padáka. Klidně ať mi dá třeba okamžitou výpověď pro nesplnění úkolu, ale tohle prostě dělat nebudu. Takže já jsem šířila poplašnou zprávu. Odvolaná jsem byla ke 30.6. No, a od 1.9, najela fabrika na 4-denní pracovní režim a propustila prvních 100 důchodců z celkem 1.021 pracovníků (bylo jich víc, ale 1.021 bylo přepočítáno na celé úvazky). To ještě bylo málo, takže po Vánocích bylo propuštěno dalších cca 150 lidí, čili celkem 1/4 všech pracovníků. Mého následníka ve funkci za to všichni nenáviděli, což skončilo jeho výpovědí. Ono být vedoucím pracovníkem fakt není sranda, je to sice větší plat, ale taky nějaká zodpovědnost. A je úplně jedno, jestli je to korporát nebo malá soukromá firma. Což lidi, co mají plnou hubu práv, jaxi obvykle nechápou.
Předchozí