Přidat odpověď
Analfabeto, ja nic neresim, kdyz je to akutni situace. To uz je pak dost pozde. Na deti na chodbe dohlidne kolegyne a ja "resim" podle okolnosti ve tride.
Vzdycky s kolegy mame nejaky plan a vzajemne si pomahame. A to nejen s detmi s diagnozou - ale par let jsem mela skupinu deti s chranenou integritou, ktere hledali hodni tatinkove. Dospeli meli zakazany vstup do skoly bez ohlaseni u reditele v reditelne u vchodu - jenze bocni vchody deti o prestavce otviraly...,
My jsme meli zamcene dvere a kdyz nekdo zaklepal, nikdo nesmel otevrit nez ja. S kolegyni spec.ped. jsme mely 2 tridy s dvermi mezi, ktere nikdy nebyly zamcene, takze parkrat vsechny deti spesne odesly k ni a ona zamkla a sveho zaka poslala k rediteli. Stalo se to parkrat. Jednou si takhle prisli cesti cikani pro 13. letou holku, kterou chteli provdat. (nasli ji lehko, poslala jim SMS, protoze se v nasem malem mestecku nudila… reditel stacil zavolat policii). Jindy to byl Libanonec, ktery hledal svou rodinu po pulce Evropy a chtel matku podriznout. Dcera ho cirou nahodou zahledla z naseho okna, jak obchazi skolu a policii zavolala sama.
A teda nechapu/neverim, ze jsi na tolik deti byla sama. Byva i jeden asistent. Vytahnout sama x deti s diagnozou mimo skolu na vylet je nezodpovedne.
Předchozí