Přidat odpověď
Tak u nás se na začátku roku ustanoví jakýsi úzus - podle organizace volného času odpoledne a možností rodičů...ve smyslu: v pondělí obě s doprovodem, v úterý odchází samy na kroužek, ve středu odchází jedna v půl třetí s kamarádkou k ní domů, druhou bere babička hned po obědě...no a když je něco jinak oproti tomuto, musím napsat vzkaz. Vzkaz akceptují v notýsku, na papírku nebo mailem. NE telefonem, a to i když vidí, že volám já ze svého obvyklého čísla. Aby se předešlo tomu, že "já řekla a vy jste pochopili", musí to být písemně. A pokud vyzvedávám, vidí mne kamerou u vchodu, když si zazvoním. Pokud by dítě mělo dojít na parkoviště a já nedošla před školu, pak se to už bere jako samostatný odchod a tak to musí být nahlášeno.
Já teda prvňačku a třeťačku po našem maloměstě pouštím, do ZUŠ, nakoupit, přijít domů z kina, kde byly s družinou, ke kamarádce, do knihovny...starší má hodinky a vždy ví, do kdy se má vrátit (aby se třeba v knihovně nezačetla na hodinu). A vždy mají mé číslo na mobil napsané někde, kdyby potřebovaly zavolat. Jako ne, že bych si třeba nemalovala černé scénáře, ale chci, aby byly samostatné a uměly si poradit.
Předchozí