Přidat odpověď
Čerstvý mlíko by žádnej čuch mít nemělo. Akorát nemá takovej ten nasládlej pach převařenýho mlíka (UHT).
Smrdět by nemělo ani kozí, pokud se dává pozor při dojení. Má jinou chuť, protože má prostě jiný složení, ale smrdí proto, že rychlejch než jiný mlíka chytá okolní pachy. Tzv. pach kozího mlíka je prostě pach močky v mlíce. Stává se to, když se dojicí nádoba nechá moc dlouho v chlívě, nebo když se dojí z více koz do moc velký nádoby. "Kravskej čuch" bych tipoval na to samý, akorát to nenačichne tak rychle a tak moc.
Jo a na hovězí doporučuju najít farmu, která má vlastní jatka. Problém s hovězím bejvá, že se nenechá odležet. U nás máme furt tradici větších chovů a oddělenýho zpracování. Jinde kolem jsou běžný podniky, co jsou farma, jatka a řeznictví v jednom. Hledejte něco takovýho, bejvá to dražší maso, ale ne zas o tolik, vyplatí se.
Předchozí