Dobrý den,
musím říct, že Vám moc závidím takovéto zkušenosti s porodnicí. Já jsem svůj článek o Bohunicích již psala, pokud jste ho nečetla má název: "Bohunice, kojení, atd." a je fakt, že jsem se ty dva týdny po porodu nebo kdy jsem to psala dívala sice špatně na šestinedělí, ale dobře na porod. A taky je fakt, že teď s odstupem času se už tak dobře nedívám ani na porod. Když jsem ten článek psala, byla jsem naprosto znechucená tím, co bylo na šestinedělí a když jsem to srovnávala s porodem, tak porod byl "jednooký mezi slepými králem". Vzpomínám si, že když jsem si chtěla při porodu (v druhé fázi) odpočinout mezi tlačením, řvali na mě, že mají vedle na pokoji další porod, že musím dělat, že nemají dost perzonálu. Pak mi doktorka hopsala po břiše (což jí teda až tak moc za zlé nemám, asi je to v porodnicích normální). A když jsem dítě porodila, ptala jsem se proč nekřičí (syn měl hleny v pusince, museli ho odsávat, proto hned nekřičel), tak na mě ječeli, ať nejsem histerická, že já jsem si taky dala načas (za celý porod jsem měla bolesti asi půl hodiny a z toho jsem 20 minut tlačila, syn byl velký, měl 3900 g). Pak jsem se ptala, jestli má všechny prsty (ne, že bychom měli nějaké podezření na vady, ale je mi jasné, že takovéto "drobnosti" se na ultrazvuku můžou přehlídnout), načež mi neodpověděli. Pak když jsem byla po porodu, nutili mě, abych se šla vysprchovat (měla jsem zaplacený nadstandard, takže sprchu přímo na pokoji), jenomže já při daleko menší ztrátě krve omdlívám, což jsem jim taky řekla a kdykoliv jsem vstala, hned se mi motala hlava, načež mi řekli, že to nevadí, že tam omdlím. Na to jsem je upozornila, že v kartě mám napsáno, že moje mdloby jsou s křečí (vypadá to podobně jako epileptický záchvat), čeho se tedy zalekli a "umyli" mě v leže. Proč "umyli"? Protože to žádné umytí nebylo. Tak to jen tak ve stručnosti, co jsem si vlastně pochvalovala. Skrátka to vidím tak, že ty chyby tam dnes s odstupem času vidím ještě víc, druhé dítě kvůli tomu neplánuji a pokud se snad někdy rozhodnu, určitě až za doby, kdy v ČR bude perfektně fungovat ambulantní porod (porod v porodnici, týž den nebo druhý den domů). Škoda, že jste nenapsala svoje zkušenosti s šestinedělí. Mějte se fajn, moc držím palečky s mimčem, je fakt, že jsem moc dobře prvních osm měsíců díky kojení neprožívala (nevěděla jsem o tom a měla jsem celých osm měsíců slabou laktační psychózu, ale o tom napíšu ještě jinam a jindy, až budu mít trochu víc času, bude to na hodně dlouho), takže Vám takhle starý mimčo moc nezávidím. Ale jedno můžu říct - teď je to naprostá nádhera, jsem nejšťastnejší matka na světě. Ještě jednou přeju hodně štěstí a hlavně s tím kojením, asi mě teď nechápete, ale to asi ani nemůžete, protože ten, kdo to nezažil na vlastní kůži, nepochopí.
Zatím naschle Ivana
Předchozí