| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nedá mi to nezaložil toto téma, na základě rozhovoru v předchozí diskuzi. Jistě už tu někdy v minulosti bylo, protože tento způsob argumentace je zde oblíbený. A setkávám se s ním samozřejmě i v realitě.
Ale mě velmi vadí, z mnoha důvodů. Jedním z nich je bagatelizování problémů, co mají lidi aktuálně. V extrémních případech to může vést k prohlubování smutků, depresí, k nevyhledání pomoci, když je potřeba.
Ani v případě tělesných obtíží s tím nesouhlasím - když ti někdo řekne, že granátem utržená noha bolí víc, nebolí tě natažený sval o nic méně a ani se rychleji nezahojí. Naopak, jelikož je známo, že psychika je pro léčbu důležitá, může to naopak léčbu zpomalit.
Ohledně motivů toho, kdo tento argument používá, je jich jistě mnoho - od prosté bezradnosti, způsobu vlastní sebepéče až po nadřazenost. Ale věřím, že vždy je možnost stát se lepším, umět lépe podat pomocnou ruku, když dotyčný chce.

V reálném životě toto nikdy neříkám dětem, na to si snad dávám největší pozor. Ani odřené koleno nepřirovnám k válečnému zranění, ostatně houby vím, jak moc to koleno bolí.
Těm, kdo to použijí vůči mě nebo dětem se v realitě snažím být příkladem, vysvětlit, proč takový způsob komunikace nepoužívám, dovést je na lepší cestu (samozřejmě v případě nějakých bližších vztahů, babce na hřišti nevysvětluji nic). Nejdůležitější bylo změnit tento postoj v rodině - překonat to zkostnatělé myšlení, že “to se přece musí vydržet”. A docela se mi daří.

Jaké máte zkušenosti, názory, vy?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.