Přidat odpověď
Já si myslím, že Češi, co jezdí za mořem blízko, se dělí na dvě hlavní skupiny - Itálie a Chorvatsko. No a my se řadíme spíše mezi ty Italy. Moře tam sice není čisté jak v Chorvatsku, ale jsou tam písčité pláže, otevřené moře, pozvolné vstupy do vody a Italové většinou příjemní. Jak dítě v pubertě jsem byla v bývalé Jugošce a za mě velké zklamání- neviděla jsem otevřené moře, z betonu jsme hospli hned do hloubky asi metr dvacet a to mě tak otrávilo, že už jsem tam jako dospělá nejela. Teď poslední roky mě odrazuje, že tam jezdí fakt hodně lidí a z článků a zkušeností, co čtu, jsem získala pocit, že si Chorvati turistů nejen neváží, ale zrovna Čechy mají za póvl.(jednou jsem slyšela chorvatskou písničku zesměšňující češky, že jsou ošklivé a chlupaté, což mě teda urazilo za všechny češky) :D
Ale třeba je to vše jen má zkreslená představa. Já osobně úplnou averzi vůči Chorvatsku nemám, ale můj manžel Evropu sjezdil a tvrdí, že na dovolenou autem je Chorvatsko hůř sjízdné, než Itálie. Ale k dotazu- nemám místo, kam bych nikdy nejela, když pominu místa, kde není bezpečno.
Předchozí