Přidat odpověď
Nadjo a jine, dekuju.
Ja zadala o visitor visa, nebot jsem chtela doprovodit pritele k lekari do Kanady. Zamitli mi ho v CR s tim, ze jsem do zadosti uvedla 1 rok pobytu v USA (byla jsem tam 2 roky, ale rok legalne). A konzulka prohlasila, ze jedu do Kanady pracovat. I kdyz jsem mela v planu letet za tyden zpet do USA, k zadosti jsem mela prilozene potvrzeni o dennim studiu na univerzite, vypis z banky v USA a pritelovo potvrzeni o placeni nakladu na cestu. Stejne zamitla. Ted jsme jiz manzele a hodne premyslime o Kanade( manzel ma kanadsky pas) a ja mam nerva, ze to zamitnuti turistickeho viza, je v me "historii" a budou delat problemy. Take me desi zadosti o permanent resident, nebot chteji popsat, co jsem delala poslednich 10 let a ja tam mam 4 roky, sice s legalnim pobytem, ale s nelegalni praci. Tak nevim, jestli to nevadi. Pravnik mi napsal pres mail, ze to nehraje roli. No doufam. Jedna se prece o jinou zemi. Taky vim, kolik kamaradek bylo v USA leta nelegalne a pak se provdali za Americana a je to v pohode. Doufam, ze uz jsem byla ted konkretnejsi a ze mi poradite. Dekuju moc. G. Taky nevim, jestli bych mela at uz o visitor ci resident zadat s pasem ceskym nebo iranskym. Ale to je zrejme jedno. Snad mam jen pocit, ze Irancu jsou v Kanade miliony, tak treba na ne v dobrem trpi:-)
Předchozí