Resim ted s kamaradkou, resila jsem s byvalym manzelem, nekdy je nabeh i v soucasnem mem vztahu a vy urcite vite, jak na to. Co delat, kdyz se chlap zasekne a na vsechno odpovida NE. Veta: "ani se mi na nic neptej, stejne ti odpovim NE". Celkem je jedno jestli se to tyka dovolene, nakupu nove lednicky ci cile pro odpoledni prochazku. Samozrejme prvni reakce muze byt, ok kdyz nechces tak nechces, ja to respektuju. Jenze pokud tohle obdobi pretrvava delsi dobu, tak uz je to trochu komplikace. Muzu pak napsat konkretni priklady, ale nekdo z vas diplomatek, co jste dlouhou dobu vdane, zna urcite recept jak nekonfliktne tuto situaci preklenout a dostat se zpet do normalniho stavu. Ja reaguju na tohle spatne, kdyz mi rekl byvaly manzel, ze na dovolenou nepojede, tak jsem rekla, ok tak ja pojedu sama a jela jsem. Ale to skoncilo rozvodem, takze to asi neni dobry priklad. Dnes mi zpetne rekne, no kdyby si to tenkrat rekla jinak, tak bych jel a rad. Ale JAK JINAK? Mam prosit, mam brecet nebo kde je ten recept?