| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ono se do "číny z bistra" maso obvykle nenakládá. Ta hnědá omáčka se vytváří dodatečnou zálivkou.
Maso se buď prudce opeče ve woku "naholo", s tím že ho pořád odděluješ dvěma vildličkami (hůlkami), aby se nespekly k sobě.
Nebo se předem přiúraví zvlášť - rozmíchá se ve směsi škrobu a bílku a pak se po částech smaží v hluboké vrstvě oleje, mezitím ve woku opečeš (česnek a zázvor a chilli, , chceš li), zeleninu a pak přidáš tohle maso.

A na závěr se to zalije zálivkou. Ta obsahuje zpravidla sojovou omáčku, sherry (nebo jiný podobný alkohol, můžeš použít i rýžové víno, chce-li se ti shánět), sladkou složku (já ráda tmavý muscovado cukr, ale můžeš použít i jiné oslazovadlo), kyselou složku (někdy na kyselost stačí alkohol, pokud použiješ kyselejší víno, jinak se užije trocha octa), máčený škrob (škrob předem necháš chvíli bobtnat ve vodě), podle potřeby vodu (bistra dávají vody víc, aby bylo hodně omáčky, je taková světlejší a lepkavá, ale lepší je to moc neředit, ono by to správně tak řídké být nemělo, vylaď konzistenci tak, aby se snadno brala hůlkami, to je měřítko) a podle chuti koření. Tu "bistrochuť" většinou má zázvor, česnek, chilli, koriandr, někdy k tomu pískavice, římský kmín, kurkuma, skořice, ale i různá další.

Celkově se prostě základ ve woku dělá bez vody, jen velmi prudké opékání, a bez ochucovadel, aby se ta ochucovadle zbytečně nepálila, a dochucuje se tímhle na konci.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.