Vaitea, jelikož ji tam mám od začátku, protože ten vývar má úplně jinou chut. Tak ji vyndávám. A koření mám od začátku.
A tu vyvařenou zeleninu dávám do sáčku do mrazáku a pak když dělám svíčkovou, tak ji tam přidám na zahuštění. Ono se to ztratí i v paprice jsem zjistila a nikdo nic nepozná, že to tam má, pokud se to vymixuje.
Kdysi jsem dělala vývar jako mamka, bez zeleniny a zeleninu až později,ale časem jsem přišla na to, že ten vývar jde dělat jinak, taky ho vařím 2x tak dlouho co ona.
A co mě potěšilo kdysi dávno hodně, když tatka prohlásil, že chutná jak od jeho babičky, no podle mě to prababička měla na kamnech celé dopoledne.
A pak třeba jsem zkusila a bylo to moc dobré,ale bohužel toho masa málo a moji masožravci ho potřebují i v polévce.
Když jsme upekli kuře a obrali, jen tak halabala...tak jsem vše z kuřete vzala a ještě z toho zkusila uvařit polévku, přidala zeleninu. Tu z polévky zamrazila a dala čestvou. Zase jiná chuť.
A co jsem měla ráda jako dítě, kaltoun (srdce, křídla, krk, žaludek, játra, křídla), babička z toho udělala polévku a protože měla ráda čistý vývar bez masa a zeleniny jen nudle. Toto bylo volné a já to v sobotu mohla posnídat.
Vynikající záležitost. Na to vzpomínám ráda, kdy jsem se probudila, seběhla dolů k babičce, zasedla a měla to lahůdku k snídani.
A jelikož u nás byli kachny a husy neustále, tak přes léto skoro každou sobotu.