Přidat odpověď
Vždycky do studené vody, jde ti o tu polívku a ne o maso.
Plátýnko je čistě kosmetická věc, Je to to stejné jako sbírání vysrážené bílkoviny z povrchu. Jde tam je o to, abys měla vývar čirý, což je dle mého zbytečnost.
Se zeleninou je to tu různý, někdo dává hned a pak ji nepoužije a dá povařit novou osmahlou na másle. Jiný vařenou zeleninu použije, ale přidá ji třeba až později. Na másle to samozřejmě chutná líp.
Kromě kořenové zeleniny tam ještě patří vyvařit cibule a česnek a pak koření a bylinky. Tady je to věc zvyku, já dávám petrželku, libeček, nováč, bobkáč, pepř a jalovec, ale platí, že co člověk, to názor.
Vaří se dlouho, klidně pět hodin při malé teplotě (klidně i těsně pod bodem varu).
Solení nevím. Solím ke konci až pro nás, protože to maso dávám zvířatům, ale třeba je to lepší jinak.
Ztracené vejce nevím, nemám ho v polívce ráda, takže neporadím.
Nudle mají oba pohledy. Někdo je rád vařené v polívce, protože nasáknou chuť a jiný zase vedle, aby byl vývar čirý. Chybu neuděláš ani v jednom případě.
Předchozí