Pro Zdenku:
Prosím měla bych dotaz, protože jste v této porodnici rodila nedávno. Mohla jste si vybrat polohu ve které budete rodit? Např. v kleku, na boku apod? Nenutili Vám klasickou polohu? Můžete odmítnout klistýr? Míša
Míšo, doporučovala bych Vám zajít do porodnice na Obilní trh na přednášku - přípravu k porodu, tam se dozvíte úplně všechno, můžete se ptát na cokoli. My tam byli i s partnerem a vše, na co se ptáte, nám vysvětlili. Porodní polohu si vybrat můžete, pokojíčky jsou vybaveny a zařízeny tak, aby se dalo rodit v poloze, která vám vyhovuje - po přednášce vám pokojíky ukážou. S klistýrem to je tak - já měla s sebou Yal, ale studentka mi vysvětlila, že klasický klistýr je lepší v tom, že teplá voda napomáhá otvírání cest - což Yal nedělá. Nikdo mě nenutil, ale nakonec jsem si vybrala ten klistýr - bylo to úplně v pohodě. Nemusíte ho chtít vůbec, ale já nechtěla riskovat infekci a taky jsem měla u porodu partnera a i pro svůj osobní pocit jsem ho chtěla. Navíc, tahle nemocnice je asi nejlepší, co se týká epidurální analgezie - a vzhledem k tomu, že můj první porod byl pro mě dost traumatický, vybrala jsem si tentokrát ten epidurál - sice až ke konci a asi nebyl ani nutný a zvládla bych to bez něj, ale nakonec jsem byla ráda - celý porod včetně závěru byl díky němu pohoda a krásný zážitek /na rozdíl od mého prvního porodu/. Moc doporučuji, není třeba se děsit a trpět. Zdena
Předchozí