Přidat odpověď
Jsem "šetřivý" typ, ne kvůli penězům, ale nemám ráda plýtvání. Ale strouhanku bych opravdu neschovávala a neschovávám. I kdyby v tom nebylo maso, ale jen to vajíčko (případ květák), tak to jistě není podle hygieny OK. Nechte si někdy vajíčko od obalování (v němž se "vykoupalo" něco v mouce do druhého dne v lednici, je tam plíseň. Něco podobného musí vyrůst v té strouhce, kde také zbyde vajíčko. Protože asi málo, tak to autorka článku nevnímá, ale podle mne tam plísně musí být.¨
Teď jak byl koronavirus, tak zpočátku jsme chodili nakupovat jednou týdně. Vedlo mne to k šetření i ve věcech, které jsem už dlouho nezažila. Jinak jsem se chovala ke krajíci chleba. Byla to docela osvěžující zkušenost, že jídlo není samozřejmost (potřebovala jsem třeba vystačit s pečivem, chlebem, abychom nemuseli ještě dva dny nakoupit)..
No a jinak s autorkou příspěvku sdílím tu nechuť něco vyhodit a vnímám vyhazované maso jinak než vyhazované pečivo nebo zeleninu (ještě jiný rozměr pro mne má, když pečivo schovávám pro slepice sousedky na chatě, to mne tolik "nebolí"). Maso se snažím vždy dojíst, protože kvůli tomu umřel živý tvor, i když nemůžu. Jiné věci nedojídám - to si zase říkám, že je jedno jesti to do koše půjde rovnou nebo přes můj trávicí trakt a já kvůli tomu jen přiberu. No ale nejsem důsledná a v rámci kalupu života s dětmi i vyhazuju a nešetřím. Kdysi jsem ale recyklovala i igelitové sáčky, ty čisté složila do malé taštičky a s těmi šla nakupovat, teď je recykluji již jen doma, ty čisté např. co jsem do nich v obchodě dala cibuli, jablka, doma složím a uschovám.. dělám to kvůli životnímu prostředí. Je mi jasné, že to nevytrhnu.
Předchozí