Přidat odpověď
Aleno,
protože za vznik Drbárny pro učitelky jsem zodpovědná já, zkusím vysvětlit, proč a jak vznikla.
Kdysi tu nebylo tolik přesouvání temat a diskuzí a zároveň bylo možné požádat o založení diskuze. A svoji diskuzi tu měly učitelky ve školce, myslím, že se to tak jmenovalo. Bylo to na hlavní stránce v sekci Školka. Nikdo jim tam nelezl a řešily si tam svoje náměty a nápady, jak co dělat.
To se mi hrozně líbilo a požádala jsem o založení tématu s názvem Učitelky ve škole. Přesně za tím samým účelem, co měly ty školkové. Z nějakého důvodu neprošel ani jeden z mnou nevrhovaných názvů, nicméně byla diskuze založena a nějakou dobu i byla v té sekci škola na hlavní straně. Moc lidí mi do drbárny nechodilo, za účelem výměny zkušeností a nápadů se to pořádně nerozjelo. A brzy začalo docházet k tomu, že místo výměny nápadů tam někdo vždycky začal řešit, že to i ono děláme špatně....bylo to ještě před tím, než se rozjel FB a učitelské skupiny tam.
Pak se tady založila sekce Drbárny a do ní se přesunula i diskuze pro učitelky. A tím, že najednou byla drbárna, nešlo tam zakládat temata. Nebo šlo, ale velmi rychle bylo odtematováno s odůvodněním, že drbárna. Tím celý původní záměr ztratil smysl.
Drbárna zůstala a pokaždé, když se chceme nějakou vzájemnou inspiraci a založí tam některá z nás téma, najde se někdo, kdo nám Drbárnu omlátí o čenich.
No a když se bavíme jinde, tak to dopadne úplně stejně.
Proč nemají jiná povolání své diskuze je asi proto, že nikdo z nich nemá potřebu vzájemného sdílení zkušeností a inspirace z každodenní praxe. Nebo třeba má, ale nemá tu za tímto účelem parťáka. Nebo má podobnou platformu jinde.
Omlouvám se tedy, že jsem si tenkrát dovolila. Můžete požádat o její zručení, když vás tak irituje. Na mé prosby o cokoliv totiž místní vládce nereaguje a stará se o to, aby moje tam založená temata přestala existovat (odtematovává nebo přesouvá do neaktivních diskuzí).
Předchozí