| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, podporovali, sráželi... do něčeho mě nutili, jako třeba do baletu v první třídě (děsnej propadák, ještě teď se stydím), do němčiny v 7. a 8. třídě (nebavilo a nešlo mi to), do psaní strojem (za celý rok jsem se nenaučila jako jediná z kursu používat všech 10 prstů a psát poslepu), něco mi nedovolili - v první třídě mi nekoupili klavír, protože nemám hudební sluch a byla by to zbytečná investice a v 7. třídě mi nedovolili chodit do jachtingu (při mé příslovečné "šikovnosti" by mě praštilo ráhno a už by dávno bylo po mně). Některé věci mi tolerovali - Táborníka v r. 1968-69 (inspirace Foglarem) nebo judo v 7. a 8. třídě (moc mi to nešlo, ale chodily tam kamarádky). Jinak já nebyla moc akční dítě, nejradši jsem ležela doma s knížkou na gauči, což mi zůstalo do teď. Táta do mě tedy furt hučel, ať přestanu furt číst, že se jen vznáším někde ve fantaziích a neumím žít - no měl trochu pravdu. Taky si o mně myslel, že jsem úplně blbá a nevěřil, že zvládnu odmaturovat (měla jsem samé jedničky) nebo dokonce státnice či doktorát. Maminka mi zase často říkala, že protože nejsem hezká, musím se dobře učit, abych něčeho v životě dosáhla. Jestli to bylo srážení nebo realistické ohodnocení situace, to fakt nevím. Je pravda, že nějaké přehnané chválení se u nás neprovozovalo, mít jedničky byla moje povinnost, chovat se slušně a zdvořile taky, tak za co chválit?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.