Přidat odpověď
Kvítko, nelži. (Edit: vypadá to takhle napsané blbě, nevinim tě ze lži, odpividam na otazku, jestli máš lhát). Naprosto jsi mě nepochopila. A já to dnes srozumitelněji nenapíšu. Vadí mi to obviňování. Roušky ani rozestupy nejsou všemocné. A když senbudeme tvářit, že ti, kdo se nakazili, to mají proto, že něco dělají špatně nebo nedodržují tamto a takže si za to můžou sami, povede to k tajení a zakrývání příznaků, strachu jít se vyšetřit, protože co tomu u nás lidi řeknou, když to bude +?! A lidi s mírnými příznaky to budou kvůli strachu z odsuzování a kritizování roznášet dál. Něco trochu jako HIV pozitivita, která v jisté době nesla stigna homosexuality, lidi se báli nechat vyšetřit, aby si to o nich nikdo nemyslel, nebo aby se to o nich nezjistilo a roznášeli nemocn dál. Podle mě je takovéhle vyjadřování v konečném důsledku mnohem nebezpečnější, než běhat bez roušky po cyklostezce. Samozřejmě se mnou nikdo souhlasit nemusí. Ale podle mě je namístě vytvořit jinou atmosféru ve vztahu k vyšetřování a potvrzování pozitivity, bez podobných negativních emocí a házení viny, by bylo ku prospěchu všem.
Předchozí