Stáňo, asi hospodský nebude, ale nám chutná
Udělám vývar z hovězího a uzeného masa a zeleniny ( tu vyhazuju, nemám ráda rozvařenou zeleninu v polévce). Bílé kysané zelí propláchnu, dám vařit a přidám vývar. Pak doplňuji - nakládaná červená řepy nakrájená na kostičky ( jednou jsem vařila řepu a krájela a měla z toho v kuchyni děsný binec), rajský protlak ( kupuju v krabičce), tymián, pak zeleninu, co doma najdu - mrkev, petržel, celer, kedlubna, klidně i květák - nakrájím nebo nastrouhám, trochu osmahnu na másle a přidám. Ještě pokrájím uvařené maso. Dochutím dle potřeby. Vaří se tak dlouho, dokud není zelenina i zelí měkké. A jíme se zakysanou smetanou a pečivem. Ať začínám se sebemenším kouskem masa, tak vždycky skončím s pětilitrovým hrncem.