| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nejde o to, JAK máte uspořádaný finance, ale o to, jak s tebou manžel jedná.

Teď tě "zve" na snídani? A jak to bude za pět let, když budeš třeba na mateřský a on tě "nepozve" na snídani? Budeš hlady?

Ať už to jsou jeho peníze nebo ne (pokud je měl před manželstvím, tak jsou "jeho"), chtěla bych se na rozhodování, kde a jak budeme bydlet, nějak podílet. To, jestli "se" bude bydlet v bytě, v baráku, v Praze, v Horních Vlkodlacích atd. je něco, co by měli mít ti dva srovnaní mezi sebou. I to, zda se barák koupí, nebo postaví, jaký, jestli bude latifundie nebo se zahrada "vybetonuje"... s bydlením úzce souvisí způsob dopravy - v bytě v Praze nejspíš není potřeba žádné auto, v Horních Vlkodlacích nejspíš bude potřeba auta dvě...

Protože víc než peníze, by mě zajímalo i to, jestli si to ten tvůj dáreček nepředstavuje tak, že on zaplatí pozemek, a ty, protože nevyděláváš, tam nakonec ten dům postavíš a budeš vláčet pytle s cementem a zvedat krovy, protože jsi nepřispěla finančně.... (nic proti ženám, které baví obkládat koupelny a vázat krovy, pokud je to jejich volba)....

Odpověď na dotaz - máme společné účty (máme dva, z různých důvodů), od obou máme oba karty, hlásíme si větší výdaje, abychom nepřešvihli. Manžel vydělává mnohonásobně víc, než já - ale i to byla dohoda od začátku - že děti budou v mé režii. Manžel je workoholik, já jsem nejspokojenější, když mám všeho trochu - nějaký miniúvazek, aby mi úplně nehráblo, s možností práci přibírat či ubírat dle potřeby....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.