Máme druhým rokem nadzemní foliový bazén 20m3, loni nebyl s vodou žádný problém - byl v provozu od června do začátku září. 5hodin jede písková filtrace a v plováku jsou chlorové tablety, loni jsem asi 2x za sezonu nalila po 2litrech sava. To byla celá údržba a voda jako křišťál. No a letos se nám nějak nedaří, ještě do 20.července to bylo v pohodě, ale pak jsme na týden odjeli a na dně se udělal zelený povlak. Voda byla jinak průzračná. No ale já blbec jsem to zelené odrbala kartáčem a tím se to rozehnalo po celém bazénu a voda byla okamžitě brčálová. Nalila jsem šokovou dávku sava a do druhého dne byla voda světle modrá až bělavá, no a ten bělavý nádech si drží pořád, je zakalená.
Koupila jsem nějaký projasňující vločkovač, nalila plnou dávku v pondělí i dnes a nic
Příbuzný mě přesvědčuje, že musím ještě koupit nějaký chlor šok, ph testy, chlor testy, ph plus a ph mínus, a hrát si dál hru "malý chemik" a doufat, že to vyjde
Co myslíte vy? Fakt se bez toho neobejdu? Měli jsme jiný bazén i předtím a vždy nám stačily jen ty tablety a savo ... jenže to byl prcek 3m, když se mi vod přestávala líbit, tak jsem ho prostě vypustila a napustila novou (1-2x za sezonu), momentálních 20 kubíků vypouštět nechci.
Co používáte vy? jakože opravdu používáte a využíváte a neobejdete se bez toho?