Přidat odpověď
Respekt odebíráme, Reflex více méně pravidelně kupujeme.
Já pojmy pravice a levice vnímám spíš po stránce ekonomické a tady mi Respekt přijde jako středové nebo spíš trochu pravicové médium (z pohledu podpory individuálního podnikání a větších svobod), ale ano, přiklání se na stranu obnovitelných zdrojů, ochrany životního prostředí před podnikatelskými záměry a třeba ochranu slabších před státní zvůlí (což někomu může připadat jako levice). Z článků cítím snahu jít do hloubky, nabídnout různé úhly pohledu - aspoň většinou. Někdy bohužel taky trochu ujede do tendenčnosti.
Kde si stojí Reflex politicky jse docela těžko odhadnout. Jeho oblíbenými terči jsou Zeman a Babiš. Na druhou stranu jeho zaměření připadá trochu schizofrenní, protože na jednu stranu brojí proti BLM, squatům (JXD), obnovitelným zdrojům, imigrantům a na druhou stranu nenechá nit suchou na Okamurovi, Trikoloře, komunistech... Možná se snaží po svém o nějakou rovnováhu, ale na mě už je to někdy až moc na křeč a pár článků už mě tam docela hezky vytočilo..
U obou mám ráda kulturní stránky.
Možná, pokud opravdu stojíš o to zjistit, jaký je mezi nimi rozdíl, tak obětuj tu necelou stovku a kup si je.
Předchozí