Ano, asi to chce si dopředu říct, že frappe ne (taky mi nechutná ;-)). V kavárnách to mívají rozdělené. U nás třeba v cukrárně dělal majitel ledovou kávu jako dvojité espresso, ve skle, s kostkami ledu. Bez zmrzliny, bez mléka. Že prý to takhle pil někde...v Řecku? nepamatuju se. Každopádně v těchto vedrech musím říct to bylo super osvěžující. Když zmrzlinu s kávou, tak si říkám rovnou o affogato, a když vidím, že jde o podnik, kde by tento termín nemuseli znát, dávám si espresso a kopeček zmrzliny zvlášť
.
Jinak ale souhlas s F., že obsluha jede v módu “však oni to sní / vypijí”. Posledně si kamarád objednal vepřový řízek s vařeným bramborem a číšník byl udiven, když se ohradil poté, co mu přinesli kuřecí s americkým. Že prý řízek jako řízek.