Nechci řešit roušky, o těch se napsalo dost, ale stejně nevím, která je ta správná. Mám pocit, že všechny FFP2 najdu na Ali
Jde mi o nákupy a šíření dotykem. Mám rozporuplné informace, od těch, že potravinami se nakazit nedá po ty, že koronavir přežije v mrazáku půl roku. Šla jsem na kompromis - 3 dny.
Nakupuji starším lidem a nechávám si to tedy ty 3 dny doma. Pořád přemýšlím, jestli to dělám dobře. Představa, že potraviny myju nebo utírám desinfekčními ubrouskami, jak mi radí net nebo dělají známí, mi přijde dost bizardní.
U jídla pro nás neřeším nic. Jen tedy nekupuji nebalené potraviny - rohlíky, sýry, šunku. Ale třeba večku a krájený chleba ano. Ten taky musel někdo zabalit. To už je ale pod mou rozlišovací schopnost.
Jak to řešíte vy?
A ještě jeden dotaz, řešíte, co je na oblečení? Máte jiné na ven a jiné na doma? Perete častěji? Dcery oblečení tedy většinou peru, protože mi vymete kde co a je to jaksi potřeba z nekoronavirových příčin. Ale někdo tu kdysi psal, že to dělá po příchodu z práce (nechci jmenovat).
Prosím "chřipičkáře", aby to tu moc nezahlcovali, potřebuji rady a informace, nejlépe nějak ověřené či promyšlené.
Obecně mám totiž pocit, že jednomu riziku uniknu a druhému se vystavím.