Nebaví a proto chodím do kanclu, dokud to jde. Já bych asi 100% HO asi ani mít plnohodnotně nemohla (někdo by leda musel za mě v kanclu dodělávat administrativu kolem toho, co bych doma vytvořila), ale tak 2 dny ze 4 pracovních jo a ani to nechci, když to není nutné.
Mám doma problém se na práci koncentrovat, i kdybych tu byla sama, natož se dvěma dětmi a jejich on-line školou. Ani nevím, kde bych pracovala, když v dětském pokoji mluví do mikrofonu syn, v obýváku dcera, v kuchyni není denní světlo ani stůl (jen takový minipultík používaný hlavně na odkládání) a v ložnici bych mohla pracovat leda v posteli ... Asi bych musela s dcerou dělat v obýváku na směny
Další problém je, že "matka doma rovná se děti nemusejí přemýšlet o samostatném řešení problému, když můžou zařvat "Mamííí .... " několikrát za dopoledne, očekávají dodávku stravy pod nos a tak (s tím mám zkušenosti z pátků, kdy bývám doma, rozčiluje mě i u úklidu, natož u práce). Určitě jsem byla vděčná za HO, když byly děti menší a nemocné, to šlo ale vždycky tak o 1-2 dny a pak jsem třeba šla do kanclu o víkendu, když hlídal manžel ...