Přidat odpověď
Denně dávám na svůj facebook jídlo včetně třeba tipů, jak zpracovat zbytky, kdybys to chtěla pro inspiraci využít:)
Dneska jsme měli pečené kuře (stehna a křídla) na másle a k tomu bramborový salát. K večeři polévku ze zbytků zeleniny a ze zbylého bramborového salátu šunkové závitky v aspiku z kuřecího vývaru ze skeletu kuřete.
Včera z téhož kuřete z prsíček tenké opečené steaky, k nim salát z francouzské čočky s rajčaty a Buffalo květák.
A minestrone.
Předevčírem pečené kořeněné plátky krkovice (kurkuma, paprika, rimsky kmin, koriandr, saturejka, kardamom), k tomu kuskus a okurkový salát s koprem a jogurtem
Předtím kuřecí kaldoun se šafránem a dvěma druhy knedlíčků (játrové a žemlové s citronovou kůrou a muškátem). Ty knedlíčky dělám ze zbytků vajíčka a strouhanky od obalování, takže druhý chod byly celerové řízky marinované v bylinkách a vídeňský bramborový salát.
A večeře falešná dršťková polévka z hřibů dutonohých.
Předtím vařený květák a romanesco s miso máslem
a pečené rizoto s obraným masem z vývaru.
A předtím kuřecí roláda plněná bylinkovým máslem (bylinky ze zahrady - estraggon, šalvěj, rozmarýn, kopr, libeček) a brambová kaše.
A pomazánka z vařeného lososa s domácími rohlíky.
A s dětmi tu podél polních cest chodíme sbírat ovoce, takže z těhle jablek a hrušek hromada křížal, kynutý koláč s ovocem a drobenkou, hruškový džem se zázvorem a tak
Předchozí