hezký, libik
Já se dneska provařila dopolednem reálně i virtuálně, tak mi to sedne
(a šunkové závitky v aspiku kamaráda nadchly, připekla jsme mu k nim čerstvé rohlíky
)
u nás se diametrálně lišila jídla vnímaná jako slavnostní z venkovské a městské strany rodiny. Z té venkovské vedla jasně svíčková, kolem té se dělaly skoro až obřady, tažený štrůdl a vánočky a mazance a vůbec cokoli z máslového kynutého těsta.
Z druhé rodinné strany byly slavnostní třeba zapékané fáše na mušličkách, vývary s různými komplikovanými zavářkami v podobě knedlíčků a svítků, pečená krůta, dort Malakoff(jako dítě jsem nevěděla, že se takhle jmenuje, pro mě byl "babiččin :D)), vídeňská kynutá bábovka se smetanou a tak.
V mé dětské představě ale stejně bylo absolutně nejslavnostnější jídlo hranolky z Arbatu s růžovou omáčkou