Přidat odpověď
U nás sváteční (nedělní) pečená domácí kachna nebo králík, kuře někdy domácí, ale i kupované, občas pečené vepřové nebo řízky. V sobotu, když jsme nemakali na poli, bylo taky něco svátečnějšího, masitého, třeba s omáčkou. Když bylo pole, byly brambory nebo rýže s něčím rychlým, klidně smažák nebo obalený junior, osmažený kabanos... Přes týden zeleninové polévky, brambory na 1000 způsobů, sladká jídla (fleky s tvarohem a rozinkama, sladká rýže, buchty.
Teď máme častěji maso, o víkendu dělávám omáčky s domácím knedlíkem, pečené maso, řízky (tak 3x do roka), plněné papriky, sekanou... Přes týden těstoviny, rýže s něčím, špenát... Když nevařím i děckám, mám ráda quinou se zeleninou a houbama.
Předchozí