Přidat odpověď
Banánový kečup je taková speciální věc. Taková babišovina, alekorát se odehrála jide a jindy. Snažili se být nezávislí na importu z USA, a tak se pokusili nahrazovat dovoz místními surovinami a rozhodli se, že kečup určitě půjde udělat taky. Rozhlídli se, čeho mají hodně a zjistili že banánů, a když se to obarví na červeno, tak se to nepozná. Laicky si myslím, že rajčata na kečup se dají vypěstovat během pár měsíců, tak proč zapojovat banány, ale stalo se.
Dělá se nejspíš stejně jako kečup, ale ta hmota je z banánu a chutná po zázvoru - česnek, cibule, zázvor, cukr, ocet, nějaké koření, pepř, trochu rajčat, případně chilli a hodně přezrálého banánu. Nějak se tu uvaří, rozmixuje, obarví na červeno a pak se předstírá, že je to vlastně v pořádku a jí se to s těstovinama a s párkem. Akorát po to banánu je to sladký jak cumel. Jídla, kde je maso s ovocem mám vyloženě ráda, a to i v případě toho opovrhovaného kuřete s broskví a s eidamem, ale banánovej kečup je fakt už divnej moc.
Předchozí