Přidat odpověď
No, mamka byla z rodiny, kde ženské měly rodinnou školu, byly doma, a vařilo se ve velkém.
Takže celé mě dětství se vařilo sice jen o víkendu, ale vždy polévka, hlavní jídlo a i buchty.
V týdnu jsme měli všichni různé formy školního a závodního stravování, takže vlastně také polévka a hlavní jídlo, tak mi to tak přišlo úplně normální.
Když už se vařilo v týdnu, tak spíš něco rychlého smaženého, dojedly se zbytky z víkendu a jinak jsme si každý našli něco sami.
Sváteční byl v mém chápání prostě chod s masem, ale nijak jsem to neprožívala, protože byl vlastně každý víkend (v jídelně vlastně denně, až na výjimky).
Sváteční pro mě vždycky bylo to, že se hezky nachystal stůl zděděným servisem se spoustou misek a táců a tak, ne jen obyčejný porcelán, na kterém jsme jedli normálně.
Předchozí