Přidat odpověď
Misule zkouším kde co, nemám jí dlouho, tak ještě vychytávám co a jak. Klasické věci, co se pečou/grilujou - hodně hranolky z mrkve, pak dýně, cuketa, batáty, květák, brokolice (tu musím vychytat ještě hodně, připluje se mi), paprika, fazolky...samozřejmě brambory. Jen jednoduše, osolím, zastříknu olejem, jde i okořenit, ale většinou preferuju přirozenou chuť. Většinou primarně dávám 180 stupně, čas u tvrdší zeleniny tak 20 minut, ale dost se to liší podle druhu, množství a konzistence - čerstvá nebo mražená. Prostě průběžně kontroluju. Zkoušela jsem i různé mražené směsky zeleniny, když chci jen něco rychle pro mě (snaha zhubnout) - upeču a posypu parmazánem nebo podobným sýrem. Mám tam nachystaný kolečka zelí, že ozkouším pečený, dobrá má být kukuřice, ale ta už čerstvá moc k mání není a já jí ráda vařenou, tak jsem to nezkoušela. Dobrý trik je při přípravě tvrdší zeleniny cmrdnout dolů něco málo vody. Dnes jsem pekla lilek, chystám se na pomazánku.
Předchozí