Přidat odpověď
Zdobíme tak, abychom měli Štědrý den v klidu, takže nejčastěji 23., ale někdy se to třeba o nějaký den dva dřív šoupne, když se to tak sejde. Zdobení milujou děti, celý advent si vyrábějí ozdoby, tak si to tam pak šťastně navěší :)
Na advent mám adventní věnec (teda ještě nemám, teď jsme v lese z padlé břízky nařezali polínka a půjdu ho vyrábět na zítřek:) ), věnec na dveřích. A barborky ve váze a pak nějakou rychlenou cibulovinu (tradiční by byly konvalinky, ty mám zatím v zahradě málo rozrostlé, tak je nechci ničit, ale loni jsem si přirychlila sasanky a chci to letos zkusit zase) a vánoční hvězdu. A letos navíc, ovlivněním jednou německou diskusní skupinou, nám stojí u vchodových dveří Wichtel z chvojí :)
A zítra dáme světýlka na zerav před francouzským oknem.
Víc ne, Vánoce pro mě začínají "věroučně" sice 24. večer, ale psychologicky svým způsobem už štědrodenním ránem, a právě to čekání, těšení se, adventní úklid (a tím teď nemyslím jen ten fyzický:) ), celkové přítmí.... a pak to prudké rozsvícení, Vánoce, prostě :)
Stromek pak máme obvykle do prvního víkendu po Třech králích. Potom z něj ostříhám větve a přikryju jimi hortenzie. Kmínek schovám a v létě ho pak nařežu a uděláme si na něm opékání buřtů :)
Předchozí