Vždycky jsem milovala babiččin bramborový salát, bohužel se stále se zhoršující alergií na mrkev s ním mám po žížalkách:)
Ale byl dobrý a navíc krásný. Běžné složení velmi úhledně drobně nakrájené brambory, vařená kořenová zelenina, hrášek, jablka, majonéza, ale pak navíc velmi jemně nastrouhaná syrová mrkev a hodně nasekané hladkolisté petrželky. Ta nastouhaná mrkev za čerstva nic extra, ale do druhého dne pustí karoten do té majonézy a salát má pak takovou krásnou naoranžovělou barvu, která kontrastuje s tou zelenou petrželkou:)
Jinak bramborový salát dělám často, ale spíš skutečně bramborový, tj. to, co se v Čechách obvykle rozumí pod názvem "vídeňský" (i když ve skutečnosti dělám různé varianty, nejen přímo vídeňský, ale třeba německé s ředkvičkami apod) a všude mimo ČR je to "bramobrový salát" :)
To, co se rozumí v Čechách pod "bramborovým salátem", je všude okolo zvané "ruský salát" :)
Mně chutná bramborový i ruský, protože miluju brambory jak Sam Křepelka s Mrakoplašem dohromady