Přidat odpověď
Na čočce není vůbec nic složitého. Jediná složitost je, si jí předem přes noc namočit. Případně stačí ji namočit ráno. Nic neslívám, uvařím ji v té samé vodě, dnes už se prodává čočka čistá a přebraná. Vařím ji tak čtyřicet minut odhadem, ochutnám, případně doliju trochu vody, když ještě není měkká. Před dovařením ji osolím, popráším moukou, zamíchám, trochu pepře, másla nebo sádla a jemně dochutím octem podle množství čočky a chuti kuchařky, tedy mě. Nedávám cibuli ani česnek - ten patří do hrachu. Čočka má svou vlastní dobrou čočkovou chuť, žádným kořením ji nepřetloukám. Prostě uvařená čočka, se solí a pepřem, omaštěná a jemně okyselená. Uzené, klobása nebo volské oko k ní. A hotovo. Čočka se vymazlovat nemusí.
Předchozí