Přidat odpověď
"Co mi ale va, je to vaše neustále hodnocení a kritizování někoho. Ta vaše neustálá nadřazenost a povyšování se nad něčí osobností a něčím životem. To mi přijde mnohem nechutnější než chlap co má milenku a přesto zůstane s manželkou, kterou má rád nad všechny."
Koníčku, to je dost často hra o energii - porovnám se s někým a vypíchnu jeho negativa, zdůrazním, že já je nemám, což je na mě naopak pozitivní. Negativa toho, koho porovnávám, mě morálně rozhořčí, tedy dávám této porovnávané kategorii značnou váhu ve svém hodnotovém žebříčku, resp. zdůrazňuju hodnotnost kategorie, ve které já jsem dobrá. Získaná, z prstu vycucaná energie je na světě, jejím výsledkem je, že jsem se zviditelnila. Pokrouceným, ujetým způsobem takto taháme energii ze svého okolí, protože se nám jí jinými čistými způsoby nedaří získat. Ta takto podivně získaná energie nám ale neprospívá, naopak, jsme čím dál zapšklejší, kritičtější, kyselejší. A stejně nám pořád nedochází, že si to svým uvažováním (porovnávat, odsuzovat, sebe tím prezentovat) děláme sami.
Předchozí