byvala radko, tak to je přeci na každým :) To není žádnej příkaz shora, ale osobní rozhodnutí každýho. Vláda pro mě není osobní vzor a příklad pro vlastní chování si z ní brát neplánuju :)
Už jsem to tu psala dřív, snažím(e) se vytvořit kolem sebe určitou síť vzájemný pomoci (mmch., patří do ní i několik žen přispívajících sem
). A prostě se domlouváme, kdo v tu chvíli může poskytovat, a kdo naopak potřebuje dostat, a to, co by pro jednoho jednotlivce mohlo bejt neúnosný, aby někomu potřebnému pomohl, zvlášť ve chvíli, kdy na tom třeba sám není úplně nejlíp, se v takový síti dá udržet. Teď jsme na to byli čtyři, a navíc po vzájemný domluvě na dotyčného kamaráda zlehka dáváme pozor už od konce léta, protože prostě trochu tušíme, že by se něco takovýho mohlo stát... a takhle v několika lidech, a s díky i někam nahoru, protože při něm teď stáli všichni svatý... jsme to nějak zvládli.
A v jiných situacích a u jiných lidí šlo třeba i o podporu materiální, samozřejmě, či jakoukoli jinou, prostě nějak si sdílíme dovednosti, znalosti a možnosti.
Radu k vytváření podobnejch mezilidskejch sítí jsem tu dostala na jaře od Filipa
, když popisoval svoje válečný zkušenosti.