| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No tak pro své děti jsem si představovala něco lepšího, než srovnání s válečnou generací. Ano, za 2. sv. války to bylo určitě horší (i když tedy moje babička do školy chodila i za války). Ve středověku to bylo nejspíš ještě horší ... takže pokud se najde nějaké období lidských dějin, kdy bylo hůře, vlastně se nic neděje. No, tak ano...
Ve Francii se do školy chodí v podstatě pořád, to samé i ve Švýcarsku, v Německu zavřeli teprve nedávno. V severských zemích nevím, mám pocit, že jsou školy také převážně otevřené. Jak to asi dělají.

Concerto,
no nejspíš to dělají tak, že ta opatření nejsou plošná, ale jsou v pravomoci lidí, místních a podobně.
Za ten rok se dalo udělat spousta "opatření" a "řešení". Např. založit virtuální školu, v které budou mít distanční vzdělání ty děti, které to potřebují / chtějí atd. Ty, které naopak potřebují chodit do školy - tak do školy chodí - s rozvrhem upraveným tak, aby se omezilo stěhování, setkávání, promíchávání skupin atd. (třeba středoškoláci mají 4 předměty intenzivně jedno pololetí, 4 předměty druhé pololetí). Vynechají / omezí / upraví se výchovy.
Tím, že se málo promíchávají skupiny, tak pokud dojde k nakažení, tak není tak těžké tu jednu skupinu izolovat / nechat deset dní doma.

Ono je spousta rodin, pro které je distanční výuka složitá. Počínaje dětmi s poruchami učení (mám dvě kamarádky s dyslektickými dětmi - a to je prostě peklo, podobně je peklo s dětmi s poruchami pozornosti - v té třídě se ještě jakž takž soustředit dokáže, ale mluvící hlava na obrazovce udrží pozornost takového dítěte pár minut), přes to, že děti nemají dozor - ať už proto, že rodiče jsou v práci, nebo proto, že i když jsou rodiče na HO, tak musí fungovat (viz. třeba rodiče - učitelky). Moje děti jsou ve virtuální škole už několik let - ale ty první roky (kdy byly na druhém stupni) fakt nebyli úplně samostatní, jako že bych mohla zmizet na celý den do své práce... to ani náhodou.

Virtuální vzdělávání funguje, pokud je to propracovaný systém - a pokud jsou v něm děti, kterým to vyhovuje a pokud je to v souladu s rodinným uspořádáním. Plošně to, samozřejmě, nefunguje. Tak jako nefunguje plošně prezenční docházka. Tak jako plošně nefunguje vlastně nic, protože lidi nejsou stejní, nemají stejné výchozí podmínky, zdravotní stav, povahy atd.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.