Tak ze škvarků nikdy žádné dietky nebyly ;-) Ale u prarodičů jsem jdla jako mal škvarkovou pomazánku. Škvarky se rozemlely v mlýnu na maso ( nebo je lze posekat v robotovi). Vydržely tak hodně dlouho. A vždycky do jedné skleničky se zamýchalo několik rozačkaných srouřků česneku. to se mazalo na chleba.
Další možnost lepenice neboli žvanda. Dá se vařit kysané zeí, asi tak stejné ( nebo až dvonásobné) množství oškrábaných brambor. Po uvaření a slit vody se všechn společněsmcá v jednom hrnci - doporučuju použít bu´D takové to mačkadlo na brambory nebo hodně pevnou vidličku. Výsledek dle cuti oslit a polít rozehřátými škvarky nebo osmažnou cibulkou. Lze jíst samotné nebo jako přílohu.
taky kdyžje mám, tak je dávám na vždycky až na konec do horké zelňačky.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.