Přidat odpověď
Ale tak to je dobrá diskze, portské já ráda :)
To z Lidlu tedy neznám. Obecně obvykle ta supermarketová kvalita je prostě asi poněkud níže,ale to neznamená že to nemůže být dobrý.
Aby to bylo "pravé" portské, musí být z Portugalska z oblasti Douro u města Porto. Ovšem víny typu portského se vyrábějí i jinde, jen se jim nemůže říkat Portské.
Jen na okraj - nevychlazuje se, i když je pravda že někdy se uvádí že lehce může. Nicméně vzniko tak že ho vozili námořníci na lodích, tak ti to asi nechladili :)
Já ho tedy mám ráda v pokojové teplotě.
Záleží také jaké máš, jsou dva druhy Ruby a Tawny. Rozdílů je více, hlavně v zrání, ale obecně lze říct že Tawny zraje déle, takže je v něm víc alkoholu.
Pak existuje ještě bílé portské.
Takže těch chutí může být i portského hrozně moc.
Předchozí