| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

na dobrý kuře je fajn mít dobrý kuře. Někdy dostaneme domácí. Když kupujeme online, kupujeme na klasický pečený kuře francouzská kuřata. Ne, že by se česká nedala sehnat dobrá, ale prostě francouzské jsme ještě nikdy neměli nedobré, zatímco české už bohužel víckrát, a okdyž to kupujeme v "online pytli", tak radši berem jistotu.

pak co se týká přípravy - já nepeču vcelku, protože máme všichni rádi opečenou kůžičku a té se prostě u celého kuřete kus nutně utopí dole a to je škoda ~t~ takže já krájím na porce, manžel, když peče kuře, ho podélně rozpůlí a peče ty půlky kůží nahoru. Pokud se peče celé, tak ho to chce svázat, aby bylo kompaktní a nevysoušely se mu některé části.

Nebát se soli. Je potřeba ho dost osolit.
Pak rozpustím máslo a celý povrch potřu máslem. Zbytek másla vyliju pod kuře.

Lepší pečené kuře je takové, ke kterému může sálat teplo trouby ze všech stran a není odstíněné boky pekáče. Takže bd péci na stojánku na kuře (příslušenství trouby), nebo ho položit na mřížku a pod něj dát pekáč na zachycení šťávy (do toho lze dát brambory, aby to do nich kapalo). Nebo, pokud chceš mít klasický výpek, tak péci na něčem co nejplacatějším.
A to něco co nejplacatější by mělo být z materiálu, který kumuluje teplo. Tj. lepší keramika než plech.

Lepší chuti pečeného kuřete dosáhneš v plynové troubě než v elektrické. Což může být kouzlo babiččina kuřete.
V elektrické je lepší nepéci příliš zvolna. Francouzi pečou na 230, na to já nemám koule, dávám jen 200, ale záleží i na troubě. Všší teplota víc simuluje tu plynovou troubu. Já peču zpočátku třeba 20 min zakryté, než se tak celkově prohřeje a začne se mu tavit podkožní tuk. Potom už odkryté. A pravidelně přelévám výpekem. Je dobré neuspěchat případné podlití vodou. Když kuře přeléváš, pouští samo víc tekutiny, jak ten horký výpek zas nataví ten podkožní tuk. Pokud chceš výpeku víc, tak až na konci pečení "déglacer" - prostě trchou horkého vývaru nebo vody podlít, necht pár minut propojit s výpekem a pak kuře vyndat.
Vyndané nechat aspoň 10 min odstát, aby se tekutina distribuovala rovnoměrně v mae a nemělo pocitově suché kousky.
A do výpeku zašlehat kousky studeného másla a tím přelít na talíři.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.