Přidat odpověď
Vaření mě baví. Ale nebaví mě, když je příliš složité a trvá dlouho. Miluju italskou, českou a francouzskou kuchyni - zdá se mi celkem jednoduchá a přímočará. Taková jsem i já. Úplně nesnáším kuchyni asijskou s její nadměrnou překombinovaností. Do každého jídla nas..ou nejméně padesát ingrediencí, koření a přísad, naprosto přehluší chuť základních a vynikajících surovin.
Vařím všechno, nebojím se koupit cokoli a intuitivně z toho něco ukuchtit. Co se k sobě hodí tak nějak vytuším, navíc není třeba prznit dobrý základ. Vařím zvěřinu, mořské plody, ryby, zeleninu, ráda ochutnám a uvařím cokoli. Podle mě je v jednoduchosti síla a stačí mít pár kvalitních základních surovin.
Kuchařek moc nemám, stačí mi má hlava, kuchařská intuice, na základ mám Receptury teplých pokrmů a dvě nějaké komunistické kuchařky, podle kuchařek a kuchařů vlastně ani moc nevařím. Ráda se podívám na nějaké kuchařské pořady, ale že bych vařila podle někoho, to asi ne. Vlastně jo - podle sebe.
Předchozí