Přidat odpověď
Nene, včera jsem na to koukala...ona se chtěla vrátit, kvůli riziku 50/50, ale šerpové jí nakonec ukecali, tak šla. V naprosto stejné situaci, kdy to 90% ostatních horolezců vzdalo. Chápu, že se nechala, ale slepě věřila šerpům. Ostatní, co jim až tak nevěřili, šli dolů.
Já si tedy nevšimla, že by v dokumentu říkali, jak dlouho byla pryč od rodiny. Určitě to bylo pár týdnů, možná víc než 2 měsíce, ale na půl roku se mi to nezdálo (nicméně nezpochybňuji). Vypadalo to, že zvládá to rodině nějak vysvětlit a že to berou. To je možná pravda, že dítě to pak bere jakože máma dokázala něco velkého. A tu nesnáz, kdy jim máma chybí, využijí k dobrému.
Je pravda, že je fanj, že se jim pak třeba zase věnuje o to intenzivněji, rodiče, co chodí denně do práce, se často dětem tolik nevěnují, protože rutina a únava. A její rodiče říkali, jak to okolí hodně kritizuje, že máma opustí děti....nechtěla bych být v té situaci soudce. Jen ten kluk byl fakt malej, tak max 5 let. To si za sebe vůbec neumím představit, jak jsem psala dřív.
Ale v dokumentu se zdálo, že to Klára řeší a hodně, a nějak udělala závěr, že je menší zlo i pro ty děti, když jede a splní si tu touhu, než že by to obětovala rodině a byla nešťastná.
Předchozí