Přidat odpověď
Brousím nože (beze studu) taky brouskem na kosu a dobrý. Je to raz dva. Mám svoje staré oblíbené nože - jeden univerzál s dřevěnou rukojetí, tím krájím všechno: maso, chléb, sýry, zeleninu... Pak mám jeden užší - tím vykosťuju kuře, vepřové, i celé jehně spolu zvládneme. Jeden malý na houby a okrajování brambor. A jeden velký, ostrý a nebezpečný, srdcová záležitost = dar. Ten je na velké tvrdé věci a trochu se ho bojim. Nože mám normálně v zásuvce, ten nejpoužívanější leží v pohotovosti na lince. A když se mi zdaji línější, vezmu do ruky ten brousek na kosu. (Na srpy mám zase jinej na kosu).
Můj muž má svoje tři nože - velký na maso, krátký na kuchání (ryb), úzký na stahování kapří kůže a speciální stahovák na zvířecí kožešiny.
Na své nože si vzájemně moc nesaháme.
Předchozí