Rychlý skorovegetariánský boršč:kostka bujonu, předvařená řepa, předvařená mrkev, hodil by se předvařený celer a petržel, ale blbě se shání, kdo nemá, prostě vynechá, zelí čínské, to je uvařený hned. Vodu přivedeme k varu, vhodíme kostku, přidáne nakrájenou zeleninu, dochutíme solí, octem a cukrem. Kdo má rád variantu s rajčaty nebo se mu nepozdává barva, přidá něco protlaku, kdo nemá protlak, tak má určitě alespoň kečup. Kdyby to manžel bez masa nechtěl, tak mu do toho nakrájejte párek nebo přidejte nějakou masovou konzervu, boršč má spoustu variant, pod to se vejde kdeco. Kdo nemá párek nebo masovou konzervu - nemáte třeba pejska či kočičku a pro něj konzervičku ( ale pšššt!
) Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a můžem trochu kopru, nebo petrželky, třeba i sušený. Nebo alespoň bobkáč. Dobrou chuť a je to za chvilku!