Dočetla jsem se někde, že očkování chronických pacientů s těžším zdravotním stavem ve fázi I.B se zatím neuskuteční a přednost od března budou mít senioři nad 70 let a možná i učitelé.
Nejsem ještě v seniorním věku, jsem v invalidním důchodu, těžce nemocná se čtyřmi diagnózami v prioritě na očkování (podle původní tabulky MZ) a už cca půl roku v podstatě nechodím ven a téměř s nikým nejsem v osobním kontaktu. Ke zlepšení zdraví nepřispívá ani psychika a žádné světlo na konci tunelu.
To se vláda před Vánoci holedbala, jak přednostním očkováním ochrání nejen seniory, ale i chronicky nemocné, a jak to vypadá, zase lhali.
Chápu posouvání termínů kvůli nedostatku vakcín, ale proč opět mění pravidla a mladší nemocné lidi odsuzují k nekonečnému domácímu vězení, v případě nákazy možná dokonce i k smrti?
Zajímalo by mě, zda tento "nápad" o posunutí prioritního očkování chronicky nemocných byl myšlen vážně, z jakého důvodu a zda bude opravdu uveden do praxe. A kdo by se nás - chronických pacientů - mohl zastat?