Přidat odpověď
Je to hodně individuální. Začínala jsem dietou od dr. - dostala jsem papír. Vše jen čerstvě uvařené, málo zeleniny (myslím jen okurka), žádná dochucovadla, koření, ani kynuté, ani kváskové věci, žádné pečivo. Vydržela jsem asi 3 měsíce, kdy se můj zdravotní stav zázračně zlepšil, takže jsem dost brzo viděla, že to funguje. Mně se tedy osvědčilo jíst "bez lepku", několik let úplně. Takže nejím nikdy: fermentované a kvašené věci, jablka, hroznové víno, skladované uvařené jídlo. Občas jím: kváskové pečivo v (hodně) malém množství, konzervované potraviny, jídlo, které uvařím a uskladním já (ale max. druhý den), čerstvé ryby (záleží hodně na skladování) ..... Normálně jím - rýži, brambory, maso, vejce, většinu zeleniny, ovoce....
Pozor na alkohol, ten zhoršuje metabolismus histaminu, u mě to funguje hodně - nemůžu víno, pivo, občas při zvláštních příležitostech si můžu dát nějaký alkoholický koktejl. A taky stres, i obyčejná viroza .... všechno se projeví. A jídlo, které obvykle toleruju, tak najednou nee. Mě třeba kupodivu hodně vadí i bezlepkový chleba jedné značky (a další moc ani nechci zkoušet, asi druhem kvasnic) a taky čaje.
Předchozí