| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám jiný názor než většina tady. Což nijak nehodnotím, jen říkám, jak bych to vnímala já.

Já bych se neuvázala do hypotéky, když bych neměla pořádnou úsporu, tj.tolik, kolik dělá hypotéka za rok. Může přijít nemoc, změna práce apod. A najednou budeš žít z podpory nebo nemocenský a kde vezmeš na hypotéku?

Jo, teoreticky můžeš dům prodat, ale to přece neuděláš ani za měsíc, ani za dva ani za tři. Kór barák s hypotékou! Představ si, že jsi nezaměstnaná, lítáš jak blázen (ať už fakticky nebo na internetu), abys sehnala práci a do toho budeš řešit prodej?

Nebo si představ že jsi marodná a do toho řešíš prodej?!

Navíc, ten barák tě bude furt stát peníze na údržbu a opravy. To jsi započítala?

Další náklad je doprava. Jestli to není ve městě, neobejdete se bez auta. A jak to budete mít s dopravou ty do práce a děti do školy. tohle , co je, bude ještě nějakkou dobu trvat, ale někdy to skončí a jak to budeš řešit, když jsi na to sama? Děti budou furt závislý na tvojí dopravě? Máš započítáno, že musíš šetřit na auto?

Budeš mít čas a peníze na údržbu toho domu? Sice jsi psala, že tam manžel nic nedělá, ale snad když něco zařídíš, tak třeba tam je s řemeslníkem, kominíkem apod. Jak budeš tohle zvládat, když budeš v práci a doma nikdo? Nezapomeň, že tvoje situace v práci se může změnit, co jde teĎ, nepůjde pořád.

Psala jsi, že děti berou ten dům jako domov, že je nechceš stěhovat. Mně ale připadá, že na tom domě lpíš hlavně ty. Možná, že ten dům mají naopak spjatý s vašimi hádkami. Nebo obráceně, o tátu by stály a když budou žít v novém prostředí, bude to pro ně příjemnější, protože v tom domě budou tátu všude vidět.

Já osobně bych do toho nešla. Přišlo mi by to příliš nejisté a strašná honička, abych vše stíhala - zaměstnání, děti, péče o barák.

Jestli trváš na tom, že ten barák chceš téměř za každou cenu, zkus nějak usmlouvat manžela, abys ho nemusela vyplácet hned. Zkus to udělat tak, abys tam mohla rok bydlet, s těma financema, o kterých jsi psala, platit hypotéku a šetřit, jak máš v úmyslu. A uvidíš, jestli ti to bude vycházet finančně, časově a ve všem ostatním. Když jo, budeš mít našetřeno, tak si něco necháš jako rezervu na hypotéku a ostatní a zbytek vyplatíš manželovi. Když zjistíš, že to nejde, prodáš to.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.