Přidat odpověď
Jen dodatek k tomu pančování: invertovat se dají všechny polysacharidy. Je možno zinvertovat i škrob. A víte třeba, co to znamená v potravinách? Že se při velkovýrobě nepoužije med, ten se hodně drahej (cukr 10,- Kč/Kč v akci x med 140,- Kg a i víc, za 140,- se už pomalu nesežene), on se už nepoužije ani cukr. Použije se škrob, toho je dost. Ale cena se vypálí tak, jako kdyby tam bylo toho medu nejméně 50%.
Med se ještě před nějakými 30 roky pančovat téměř nedal, dneska je to pomalu nejvíce pančovaná potravina.
A opět se vrátím ke vzdělání: vzdělaný člověk ví, že invert je levný a je to náhražka. Čímž ale netvrdím, že všechny náhražky jsou špatné, někdy je to dobře, když jednu věc nahradíme jinou. Jenže málo vzdělaný člověk bude kolikrát té náhražce tleskat: hele, jak ten velkovýrobce myslí na naše zdraví, on tam dá invert. Ne, jemu naše zdraví viselo u řiti, jemu šlo o JEHO vlastní peněženku. Nevzdělance utáhnete na vařený nudli, vzdělance ale ne. Proto je škoda, když MY SAMI si degradujeme vzdělání našich dětí, třeba ve jménu bohulibosti "aby tu maturitu mohl mít každý".
Předchozí